Beograd: Subvencije za uvođenje međunarodnih standarda

Bez autora
Apr 11 2013

Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda uputio je poziv za dostavljanje prijava za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava, subvencija privrednim subjektima sa teritorije grada Beograda za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju međunarodnih standarda.Subvencije se dodeljuju za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju sledećih međunarodnih standarda: HASSR sistem – Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke, ISO 9001:2008 – Sistem menadžmenta kvalitetom, ISO 14001:2004 – Sistem menadžmenta zaštitom životne sredine, OHSAS 18001:2007 – Sistem menadžmenta zaštite zdravlja i bezbednosti na radu i GOST R – Sistem za kvalitet proizvoda u skladu sa normama i zahtevima Ruske Federacije.

Beograd: Subvencije za uvođenje međunarodnih standardaSekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda uputio je poziv za dostavljanje prijava za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava, subvencija privrednim subjektima sa teritorije grada Beograda za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju međunarodnih standarda.

Subvencije se dodeljuju za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju sledećih međunarodnih standarda: HASSR sistem – Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke, ISO 9001:2008 – Sistem menadžmenta kvalitetom, ISO 14001:2004 – Sistem menadžmenta zaštitom životne sredine, OHSAS 18001:2007 – Sistem menadžmenta zaštite zdravlja i bezbednosti na radu i GOST R – Sistem za kvalitet proizvoda u skladu sa normama i zahtevima Ruske Federacije.

Pravo na podnošenje prijava za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava imaju mali privredni subjekti (malo preduzeće i preduzetnik) i srednji privredni subjekti sa sedištem na teritoriji grada Beograda registrovani za delatnost proizvodnje gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanje usluga.

Ukupno obezbeđena bespovratna finansijska sredstva, subvencije za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju međunarodnih standarda privrednim subjektima sa teritorije grada Beograda iznose 5.000.000 dinara.

Finansijska sredstva se dodeljuju za pokriće dela opravdanih troškova: za uvođenje i sertifikaciju međunarodnog standarda (nacionalni ili evropski sertifikat) od strane konsultanske kuće koja je registrovana za obavljanje delatnosti konsaltinga i akreditovane sertifikacione kuće, kao i za troškove ocenjivanja istih u visini do 80 posto opravdanih troškova, s tim da maksimalan iznos dodeljenih sredstava ne može biti veći od 250.000 dinara sa uračunatim PDV-om ili za resertifikaciju međunarodnih standarda od akreditovane sertifikacione kuće (nacionalni ili evropski sertifikat) u visini do 80 posto ukupno opravdanih troškova, s tim da maksimalan iznos dodeljenih sredstava ne može biti veći od 150.000 dinara sa uračunatim PDV-om.

Troškovi resertifikacije se odnose na troškove sertifikacione provere uvedenog standarda, dok se troškovi godišnjih nadzornih provera neće priznavati.

Sredstva se neće dodeliti za pokriće troškova koji se odnose na investiciona ulaganja koja su potrebna za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju međunarodnog standarda.

Potrebna doumentacija za podnošenje prijava i ostali uslovi konkursa su utvrđeni Uputstvom za podnosioce prijava. Uputstvo za podnosioce prijava i konkursna dokumentacija može se preuzeti ovde ili u prostorijama Sekretarijata za privredu, Kraljice Marije br. 1/XVII, Beograd, kancelarija broj 6, od 10 do 14 časova.

Prijava, zajedno sa potrebnom dokumentacijom, podnosi se u tri primerka lično ili poštom, u zapečaćenoj koverti sa naznakom – “Konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava, subvencija za uvođenje i sertifikaciju odnosno resertifikaciju međunarodnih standarda”, na adresu:
Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda
Kraljice Marije 1/XVII
Beograd

Na poleđini koverte obavezno navesti naziv i adresu podnosioca prijave i kontakt telefon.

Rok za podnošenje prijava sa pratećom dokumentacijom je 13. maj 2013. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011/7157-385, 011/7157-379 i 011/7157-378 ili e-maila: privreda@beograd.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik